Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2008 08:42 - ДЕКЛАРАЦИЯ
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 1999 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2008 08:49


 
ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ 
ДО МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
ДО МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ
ДО ВСИЧКИ СВОБОДНИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ БЪЛГАРСКА ЛЕГИЯ АНТИМАФИЯ

 

Ние, членовете на Българска Легия Антимафия сме сериозно притеснени от случващото се в Република България и по специално от действията или по-точно от бездействието на отговорните фактори и институции, а именно МВР, ДАНС и Прокуратурата, както и от липсата на воля в управляващите за решаване на натрупаните проблеми в областта на ефективния контрол по границите и митническата политика.

 

Обезпокоени сме от факта, че:

  1. България е залята от фалшиви маркови стоки, което означава, че институциите не правят абсолютно нищо за защита на правата на производителите и контрола по качеството на стоките.
  2. България е залята от контрабанден внос на цигари, както и че е транзит на такива цигари за държавите от ЕС.
  3. България продължава да бъде транзитна зона в посока държавите от Европейския съюз на наркотични вещества като: кокаин от Македония, хероин от Турция и център за производство на амфетамини
  4. Липсата на методика и последователни действия за борба с контрабандата, митническите измами и трафика на наркотици
  5. Реформата в МВР цели съзнателно обезкървяване и обесилване на службите за борба с организираната престъпност
  6. Некомпетентността на ръководството на Агенция Митници и съзнателното назначаване на хора, непритежаващи професионален опит и единствената им заслуга е свързаността им с бившата Държавна сигурност

 

Нека да припомни на всички, които са забравили, че България от 01.01.2007 г. е част от Европейския съюз и негова външна граница. От това произтичат както права, така и сериозни задължения  в редица области.

 

Нека да припомним на всички, които са забравили, че ефективния контрол на границите е необходимост за всяка територия, която е обединена от ценности като свобода, сигурност и правов ред. Контрабандата и нарушаването на митническия режим подкопава финансовата стабилност на държавите.

 

Притеснени сме от липсата на каквато и да е реакция на сигнали по темата митници и митнически контрол, идващи от различни международни организации в  Европейския съюз, което ни говори за липса на елементарна адекватност в съответните институции в България.

Притеснени сме от възможността България отново да стане обект на отрицателни доклади на Европейската комисия, ОЛАФ или приемането на санкции от страна на Европейския парламент.

Като заключение искаме да напомним за приемането в началото на септември на резолюция на Младежката организация на Европейската народна партия за по-ефективен контрол на външните граници на ЕС, която обръща специално внимание на новоприетите страни-членки.

Солидаризирайки се с тази резолюция, Ние заявяваме, че времето на нашата търпимост към настоящото ръководство на Агенция ”Митници”, както и към управляващите изтече и  настояваме за спешни мерки за разрешаване на задаващата се криза.

При положение, че бездействието продължи, Ние смятаме да се обърнем директно към Брюксел и по специално към Европейската комисия и Европейския Парламент с цел възстановяване на държавността и правовия ред в България.

 

ВЪПРОСИ КЪМ ИНСТИТУЦИИТЕ

1.         Знаете ли коя митница се води за така наречената нова “събирачница на пари”? Защо в средите на вносителите се говори за Митница “Варна” и Митница”Бургас” като основни донори за партийни каси?

2.         Кои са лицата известни като Дидо Дънката и Румен Цайса? Какво общо имат те с митниците?

3.         Възстановяват ли се контрабандни канали, създавани през годините на социализма от бившата Държавна сигурност?

4.         Известно ли е и ако не защо, че хора с прякори започват отново да командват държавата, както през средата и края на 90-те?

5.         Известно ли е, че нерегламентирания внос и вноса на занижени цени на стоки, подрива местното производство и застрашава местните производители? Смята ли някой от отговорните фактори в държавата, че благоденствието на нацията е първостепенна задача?

6.         Защо службите за сигурност нямат нито една разработка и реализация в рамките на една година срещу контрабандни канали и това не води ли до извода, че хора, съпричастни с тези служби прикриват такива канали?

7.         Известно ли е, че следствие на реформата в МВР, България стана може би единствената държава, в която в министерството на вътрешните работи няма служба за борба с организираната престъпност?

8.         Известно ли е, че следствие на реформата в МВР, съществуващата досега служба за борба с организираната престъпност от една година не работи поради явната несигурност за бъдещето на създадените кадри?

9.         Известно ли е на прокуратурата и службите за сигурност за съществуването на определени ежемесечни “такси”, които висши служители от Агенция “Митници” искат от митнически бюра, възползвайки се от служебното си положение и използвайки имената на висши партийни функционери.

Българска Легия Антимафия



Тагове:   декларация,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - mafia
14.02.2009 16:12
търся антимафиоти че аман от мафията
цитирай
2. анонимен - долу мафията
14.02.2009 16:57
долу мафията
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1238590
Постинги: 680
Коментари: 45
Гласове: 398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031