Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 16:18 - Отворено писмо до г-н Цветан Цветанов
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 2233 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

До г-н Цветан Цветанов
ПП ”Граждани за европейско развитие на България”

Уважаеми г-н Цветанов, 

Ние, членовете на Българска Легия Антимафия, се обръщаме към Вас, тъй като винаги сте твърдяли, че сте национално-отговорен политик и че сте в политиката единствено и само заради обществения интерес и работите в полза на България, нещо което, пак по Ваши думи, никой от политическия елит през последните 20 години не бил правил.

Също така Вие и Вашите последователи сте категорични, че ГЕРБ е дясна партия, чийто основни ценности са свободата и демокрацията. През почти четиригодишното си управление в публични изяви неведнъж сте заявявали позицията, че закона е за всички и всички са равни пред закона. Напомняме, че в основата на всяка дясна партия стои Традицията и Вярата в Бог.

Именно заради горните редове бихме желали да припомним, че през годините гражданско сдружение „Българска Легия Антимафия”, чрез свои членове, нееднократно е заявявало позициите си чрез интервюта, анализи и сигнали по темите митниците, митническите и данъчните измами, митническата политика на България, контрола на външните граници на Европейския съюз и противодействието на трафика на хора и наркотици в контекста на членството ни в Европейския съюз. Подкрепяли сме всяка правилна стъпка на Правителството и сме критикували, когато сме виждали бездействието на отговорните фактори и институции, а именно МВР, ДАНС и Прокуратурата, ръководството на НАП и Агенция Митници, както и липсата на воля на управляващите за решаване на натрупаните проблеми в областта на ефективния контрол по границите.

Смятаме, че сме доказали в публичното пространство нашата лоялност към правовия ред и закона, както и уважението към правоохранителните органи, но няма да допуснем корупирани висши служители, бизнесмени, журналисти и политици да застрашават националната сигурност на България.

Затова Ви призоваваме като отговорен политик, определящ себе си като близък до християндемокрацията, да се оттеглите от активна политическа кариера още сега и да дадете път на следващото поколение във Вашата партия с цел да съхраните това, което сте създали от нулата. С това бихте предотвратили и избухването на грандиозен скандал равняващ се на известния скандал „Уотъргейт”, който би компрометирал доверието на обществото в цялото дясно политическо пространство.

Повод за този призив е продължилата и по Ваше време политика за „покриване” на каналите за контрабанда, международен наркотрафик, корупционните практики и прикриването на разработки за ВИП-проституция и съответно оказването на административен натиск и използване на служебно положение върху службите, прокуратурата и данъчните.

Ще приветстваме, ако оцените този наш призив по достойнство и се съобразите с него като с този жест смятаме, че ще останете в историята на България.

С уважение

Петър Якимов


Говорител на Българска Легия Антимафия





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1259071
Постинги: 694
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930