Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2013 09:15 - НПО уличава комисията на Янев в прикриване на злоупотреба с политическо влияние
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 1053 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

tinyurl.com/cxdbads

Неправителствената организация Българска легия "Антимафия" смята, че комисията в 41-то НС за борба с корупцията по високите етажи на властта, оглавявана от лидера на РЗС Яне Янев, е прикрила съзнателно сигнал, подаден от организацията, за злоупотреба с политическо влияние и организирана престъпна група. Това твърдят представители на НПО Григор Здравков, лидер на организацията, и Петър Якимов, неин говорител, като твърдението им е подплатено с документи - те са подали съответния сигнал до комисията на Янев, заведен е бил с входящ номер, след което не му е бил даден ход, като загадъчно е "изчезнал".

 

В петък пред бТВ двамата обявиха, че със знанието на Бойко Борисов като премиер и на Цветан Цветанов като вътрешен министър е действал мозъчен тръст - "частна ГДБОП", който е събирал информация и е правил разработки за политическо ползване на Сергей Станишев, Моника Йосифова, Румен Овчаров, Антон Кутев, Меглена Кунева, Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Тома Биков и Людмила Елкова. Паралелно обект на интерес били и журналистите Владимир Йончев, Сашо Диков, Маргарита Михнева и Илияна Беновска.

 

Това е втората "сюжетна линия" за незаконно разработване на публични лица и журналисти, след като лидерът на ГОРД и евродепутат Слави Бинев огласи, че службите са изпълнявали и разработка "Будали" - на журналисти и публицисти, свързани с огласяването и коментирането на разработката "Буда", за която първи написа сайтът "Биволъ".

 

Според Григор Здравков тук не става дума за сензации, а за факти, подплатени с документи. Той казва, че освен комисията на Янев за събраните от легията данни е уведомена и ГДБОП.

 

Според него досега легията не е сезирала Специализираната прокуратура, защото в нея Цветанов има влияние и тъй като е един от тези, срещу които е насочен сигналът, нямало да му се обърне внимание.

 

Частната структура, според Българска легия "Антимафия", е действала на ръба на закона, занимавала се със събиране на публична и непублична информация и с анализ и изготвяне на различни стратегии, включително и с така наречения черен пиар. В нея работели основно бивши служители на ГДБОП от времето, когато Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР.

 

Структурата прокарвала статии в определи медии, свързани с "една медийна групировка", твърдят от легията. Освен това били изучавани и лидери на опозиционни партии.

 

Според легията основният проблем е, че това се е вършело със знанието и благословията на действащ премиер и вицепремиер.

 

От НПО твърдят още, че освен политици и журналисти, от средата на декември миналата година "частната ГДБОП" започнала да събира информация и за най-близкия кръг около президента Плевнелиев.

 

Според легията мозъчният тръст, обслужващ висшия кръг на ГЕРБ, има пръст и в уличните протести и сценариите какво да направи правителството, включително и с оставката му.

 

От организацията разпространиха и данни за скандалната връзка на члена на борда на директорите на ЧЕЗ Димитър Стефанов със сенчестите структури, по-специално СИК и с боса от деветдесетте години Румен Николов - Пашата, на когото е бил шофьор. За този човек първи отправиха парламентарно питане от БСП към премиера Борисов, който обяви, че не познава човек, известен като Митко Каратиста.

 

Според легията кръгът около бившата СИК продължава да действа и до днес необезпокоявано.



Тагове:   мафия,   Янев,   СИК,   каратиста,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1257374
Постинги: 694
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930