Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2013 20:39 - Сигналът, по който бе обвинен Миро Мазното, с вх. номер 25686/28.11.11
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДО ДИРЕКТОРА НА ГДБОП
Г-Н СТАНИМИР ФЛОРОВ

 

СИГНАЛ

 

Г-н Флоров, обръщаме се към Вас, за да ви запознаем с факти и обстоятелства, касаещи действията на служители на ГДБОП, които според нас са в рязко противоречие със законовите норми.

В края на месец март 2011 г., наш сътрудник осъществява среща с двама Ваши служители в района на Софийския университет. Целта на срещата, проведена по наше искане, е да се предостави заявителски материал, свидетелски показания, както и фотокопия на данъчни и фирмени документи, касаещи организирана престъпна група, занимаваща се с източване(прихващане) на ДДС, пране на пари, както и източване на еврофондове. На срещата присъстват двама служители от подчинената ВИ служба. Единият е служител в сектор „Наркотрафик”, той е човека осъществил контакта с лице представило се като служител на ГДБОП, сектор „Пране на пари или данъчни измами” - И. П. На П. са предоставени папка с фотокопия на данъчни документи, обяснена й е цялата схема на източване (прихващане) на ДДС, евентуални измами с еврофондове, назовани са имената на всички участници в схемата, както и е заявено категорично искане да се дадат свидетелски показания относно предоставените документи.

След като П. преглежда документите, задава уточняващи въпроси и предлага да се напише анонимен материал с цел да се запази самоличността и живота на нашият сътрудник. Сътрудникът категорично заявява, че иска да даде свидетелски показания с цел доказване и разбиване на престъпната група. В крайна сметка е постигната договорка, първо да се изпрати анонимен сигнал и последствие да се дадат свидетелски показания от две лица. Документите, Пеева приема веднага в присъствието на другия служител. Ангажиментът, който поема П. е, да докладва на прекия си началник и да започне работа по предоставените данни. (Според нея на първо четене на документите е видна класическа схема за пране на пари и измами с ДДС.) И. П. предоставя и мобилен телефон за контакти. „Анонимният” сигнал и допълнителни документи са предоставени на електронната поща на служителя от отдел „Наркотрафик” на 07.04.2011 г.

В процеса на разговора са засегнати и други теми като контрабанда, митнически измами и наркотрафик. От проведения разговор става ясно, че и двамата служители са добре запознати с престъпната дейност на част от организираната група за същия и друг период от време, както и с множество подробности за тяхната престъпна дейност. За горното твърдение сме сигурни, тъй като за периода от 09.2008 до 06.2009 сме Ви предоставяли, по наше желание фотокопия на данъчни и митнически декларации, както и фирмени документи - над 350 страници. Също така сме описали подробно престъпните схеми, начини и имената на всички замесени. Предоставили сме и адресите на офисите, където се намират фалшивите печати и манипулираните касови апарати. За период от четири години са източени повече от 50 милиона лв. ДДС. Също така сме предоставили информация за организирането и участието на част от групата в международен трафик на хероин като сме посочили конкретни факти, обстоятелства и доказателства за тази дейност (за период от една година са превозени и не са заловени над 2 тона хероин с произход Афганистан).

Заявили сме, че ако поверената Ви служба осигури сигурността ни, сме готови да дадем и свидетелски показания във връзка с наркотрафика. Резултатът, който постигнаха подчинените ВИ служители, са извършени насрещни данъчни проверки и административни актове. В същото време е изтекла информация и нашият сътрудник бе нападнат и пребит два пъти през лятото на 2009 г., за което има заведена жалба в IV-то РПУ като в същата е посочено името на поръчителя.

Въпреки множеството косвени и преки доказателства за участие на служители на ГДБОП и Прокуратурата в престъпната схема, до този момент няма резултат и организираната група продължава да съществува, занимавайки се с наркотрафик и данъчни измами.

По време на разговора в края на месец март 2011 г., нашият сътрудник категорично е заявил, че единия организатор на ДДС-измамите е активист на ГЕРБ и спекулира и заплашва с името на вицепремиера Цветанов. Също така е отбелязал, че част от бизнеспартньорите му са от спонсорите на ГЕРБ и по думите на организатора на ДДС-измамите, отговарят за осигуряването на ромски гласове в съответния регион. Към тогавашна и днешна дата лицето, организирало ДДС-измамите и злоупотребата с еврофондове, е на висок ръководен пост в съответния регион, имащ пряко отношение към еврофондовете.

Към края на месец април 2011 г., на служителя от отдел „Наркотрафик”, сътрудникът ни предоставя информация, че част от разговора, проведен в района на Софийския университет, му е бил преразказан от бизнесмен, обвързан с митническата администрация. Сътрудникът ни е посочил и името на ВАШ служител, в който се съмнява, че е изнесъл информацията. Поради това, че информацията, която му е била преразказана не е касаела точно и конкретно подадения сигнал, а е имала отношение към другите обсъждани митнически измами и акцизни нарушения на срещата, е постигната договорка между двамата, да се запази конфеденциалност, с цел служителя от ГДБОП да установи дали има изтичане на информация и да предприеме необходимите действия.

През периода април - юли 2011 г., неколкократно сътрудникът ни е разговарял по телефона със служителката И. П. като е настоявал за среща с цел даване на свидетелски показания, както и предоставяне на допълнителна информация. По различни причини служителката е отказвалата такава. Причините, които е изтъквала за този период, са: годишен отпуск, болест на детето и ангажираност в работата. На въпроса дали е получила „анонимния” сигнал, П. е отговорила утвърдително. На въпроса дали предоставените сведения и документи са достатъчни за реализация, отговорът е бил: „Bсичко е точно, работим, имай търпение, ще ти се обадя за показания”.

Към средата на 2011 година, по наша информация, П. напуска ГДБОП и преминава на друга работа, след което не може да се осъществи контакт с нея. Многократно сме се обръщали за съдействие към служителя от ГДБОП, осигурил контакта с П., да съдейства за среща със служители поели работата върху сигнала подаден през април. Също така сме се интересували дали е засечено изтичане на информация, която може за пореден път да касае сигурността на сътрудника ни. Към днешна дата съдействие не ни е оказано. Изброените лица продължават да извършват и прикриват описаните нарушения.

Продължаваме да настояваме наши сътрудници да дадат свидетелски показания с цел преустановавяне на дейността на престъпната група, независимо дали групата се ползва с политическа подкрепа или с подкрепа на висши функционери от управляващата партия. Считаме че, някой от вашите подчинени се е отнесъл недобросъвестно към подадените от нас факти и сигнали. Период от девет месеца е напълно достатъчен за прекратяване на престъпната дейност на лицата като се има предвид, че данъчната администрация е установила нарушения в описаните в сигнала фирми, както и че фирмите са препродадени неколкократно на подставени лица. Считаме че, е недопустимо лица, чийто фирми са дерегистрирани по ДДС и срещу тях са подадени сигнали и доказателства за престъпна дейност, да заемат висши държавни длъжности, поради недобросъвестно отношение на Ваши служители към служебните си задължения.

Господин Флоров, повече от десет години наши сътрудници доброволно изпълняват гражданския и обществения си дълг, предоставяйки различни доказателства за престъпна дейност в сферата на митниците и данъчните. По-голяма част от тях са реализирани успешни операции, за които може да добиете представа от служителите, с които е работено. През последните три години сме Ви предоставили различни доказателства, които включват фотокопия на документи, аудио-записи, устни и писмени материали за престъпни организирани групи в сферата на:

  • Акцизни контрабандни канали

  • Данъчни нарушения

  • Международен трафик на хероин

  • Организирано разпространение на наркотични вещества в София

  • Организирана престъпна група за проституция и трафик на хора

Част от материалите и наше съдействие е поискано изрично от Ваши служители с обещанието, че ще се запази нашата сигурност и че има политическа и професионална воля за борба с организираната престъпност на най-високи нива.

Изрично е споменато Вашето име като гарант за почтеност и професионална реализация на събраните от нас доказателства. Това не само не се случи, но и голяма част от предоставяната информация бе систематично изнесена и продадена от Ваши служители, както и от служители на прокуратурата, на лицата, срещу които беше събирана. Имената на въпросните държавни служители, съпричастни към изнасянето и продаването на информация, сме ги предоставили на оперативните работници, с които поддържаме професионален контакт и към дадения момент. Те от своя страна твърдят, че са ги докладвали по съответния ред. До сега официална реакция от поверената ВИ служба няма. Стигна се до абсурда, представител на медиите (НОВА - Д. Г.) лично да дойде и ходатайства пред Вас за разработвано лице за разпространение на наркотици и сводничество през периода октомври 2010 – март 2011 г. При това в момент, в който лицето бе поставено под оперативен контрол и бе засечено поредното изтичане на информация. Реализация и на тази разработка няма към днешна дата, въпреки че наши сътрудници осигуриха достатъчно материали и доказателства по молба на ваши служители. В същото време сътрудниците, които предоставяха информацията, бяха притискани от силовите групировки, нападани физически и уволнявани или съкращавани от държавните ведомства.

Във връзка с упоменатите по-горе факти и твърдения си запазваме правото да уведомим допълнително ВАС, ръководството на МВР, прокуратурата, както и обществеността и различните партньорски служби. На този етап обаче, ние считаме, че поверената ВИ служба, както и вие лично сте единствените, които са в състояние да изпълняват успешно задачи за борба с организираната престъпност и разгласяването на описаните по-горе и други факти би донесло незаслужени негативи на поверената Ви служба, както и би помогнала на престъпните групировки.

Считаме че, описаните по-горе проблеми са възникнали без ваше знание и са по- скоро някакво недоразумение, а не целенасочени действия на ваши служители. Надяваме се, че след подаването на този сигнал пропуските ще бъдат незабавно отстранени и ако се установят недобросъвестни служители, последните ще бъдат наказани.

 

Прилагаме следните документи:

1. „Анонимен сигнал” предаден на 07.04.2011 г. - 6 стр.

2. диск с електронни документи

3. фотокопия на документите предоставени на И. П. - 56 стр.

Готови сме и настояваме да осигурим допълнителна информация и свидетелски показания.

Петър Якимов
Говорител - Българска Легия Антимафия




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1256469
Постинги: 691
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930