Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2013 15:06 - Легия “Антимафия”: Цветанов държи журналисти на каишка. Борисов плаче по поръчка.
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 2051 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
alarmanews.com/

„Една от основните задачи, както вече казахме, е дискредитирането и закупуването на Корпоративна търговска банка (КТБ). Целта е да бъдат овладени ресурсите на КТБ в енергетиката и в медийния пазар. Колкото и да отрича Цветан Василев, той има влияние върху една телевизия, група сайтове и няколко жълти вестника и ежедневника. Така че със закупуването на Корпоративна търговска банка се придобива цяла медийна империя с влияние в енергетиката.”

Това заяви председателят на легия „Антимафия” Григор Здравков в интервю за АЛАРМА.

Преди дни легия „Антимафия” ни предостави част от доклади към „частното ГДБОП”, както и разписани задачи на екипите на тази структура. От тези доклади става ясно, че една от последните общи цели на Пашата и Каратиста е сриването на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев, като поръчката е направена в началото на февруари, броени дни преди избухването на протестите.

“Въпреки че не симпатизираме на КТБ и на провежданата от нея неофициална медийна политика, не може да има власт, която с лостовете дадени от народа да се опитва да унищожава частния бизнес, както и да разбива политически партии от дясното пространство, където ГЕРБ твърди, че е”, казва Здравков и допълва, че знае, че Пашата се е обаждал лично на Цветан Василев да го заплашва, че ако той не прехвърли акциите на Корпоративна търговска банка, ще пострада физически.

Ден след като излязоха скандалните аудиозаписи, в които главни действащи лица са Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов, експремиерът най-накрая е признал за съществуването на „частното ГДБОП”, за което от легия „Антимафия” говорят отдавна.
Шеф на този частен, аналитичен център е Румен Николов- Пашата, а „изпълнителен директор” или оперативен началник е Димитър Стефанов- Митко Каратиста, за когото от легията сигнализират институциите от месеци. Каратиста се оказа свързващото звено между Пашата и Борисов, които са били съдружници в обща фирма. Не е случайно, че по време на управлението на ГЕРБ Борисов е слушал Пашата и не го е закачал по никакъв начин.

„Доста успешно се тиражира версията в нашите среди, че записът, за който се твърди, че е правен от Мирослав Найденов, е правен от „частното ГДБОП” със смяна на платката на телефона. Склонен съм да подкрепя тази версия и нека не забравяме, че бившият премиер вече официално призна, че има „частно ГДБОП”, като дори се оплаква, че са го подслушвали”, каза още Григор Здравков и допълни, че човекът, който е записвал Борисов в къщата му в Банкя и в резиденцията му в Бояна, се нарича Димитър Стефанов, който ние знаем като Митко Каратиста, от което става ясно, че Пашата е решил да предаде верния си приятел Бойко Борисов, за да се подсигури.
Друга поръчка, за която споменаха от легията преди дни, е разработване на стратегия за дискредитирането на Сегрей Станишев и представянето му за политически покровител на олигарсите по време на неговото управлението.

“Другото нещо, което успя да направи частната структура, е тоталното дискредитиране на Сергей Станишев и Моника Йосифова, като Сергей Станишев трябваше да бъде затрупан с компромати от придворни журналисти към Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Брюксел, а на Моника Йосифова трябваше постоянно да и се напомня за аферата „Хохегер”. Основната атака ще бъде в последните пет дни, когато Цветанов ще се опита да извади старите папки уж с нови документи по аферата „Хохегер”. Компроматите срещу Станишев се изработват от екип и ще бъдат в два варианта- единият се отнася за сексуалната му ориентация, а другият за Тройна коалиция.”
Председателят на легия „Антимафия” допълни, че част от плана е осъществяването на директна връзка между показаните разследвания за енергетиката и Станишев като политически бос на олигарсите за периода на управлението му, както и организирането на „журналистически десант” от няколко репортери, които да задават неудобни въпроси към политиците.

На въпроса ни за „Плана Кунева”, за чието съществуване само загатнаха от легията преди дни, Григор Здравков коментира следното:

„Следващата партия, която трябваше да бъде разбита, е партията на Меглена Кунева. Цветан Цветанов, заедно с Румен Николов-Пашата, е успял да внедри двама души в контролния съвет на Кунева и четирима души в изпълнителния съвет, чиято задача е да убедят Меглена Кунева да направи коалиция с ГЕРБ. В четири от помещенията, които ползва Кунева, имаше сложени микрофони, които бяха изнесени преди две седмици, и има записи, които са внедрени от хора на Пашата, които са отивали и са записвали с диктофони разговори на заместниците на Кунева.”

Здравков отбеляза, че във връзка с всички тези твърдения, от легия „Антимафия” са завели сигнали в службите и прокуратурата, от които няма отговори и до днес, а служители от ГДБОП са държали сигналите в касата незаведени, като по този начин са възпрепятствали разследвания, за което би трябвало да бъдат обвинени за престъпления по служба.

В заключение Григор Здравко хвърли поредната бомба, като пред екипа на АЛАРМА обеща, че след като приключат великденските празници от легията ще изнесат тайния план на Цветанов в една телевизия, която вече не е на негова страна, по отношение на т.нар. „глас на народа”. Ще стане ясно по какъв начин въпросният журналист е трябвало да дискредитира политици като Сергей Станишев и Меглена Кунева. Здравков посочи, че Цветанов е звънял вечер на журналисти, които водят сутрешните блокове, за да им казва какво да говорят. Така едно от известните лица на журналистиката е получавало директно информация кого да интервюира.

„По празниците ще се надяваме и ще очакваме Бойко Борисов да се извини заради очевидния натиск, оказван по неговото управление, но не трябва да се впечатляваме и да се хващаме на въдицата, ако заплаче, тъй като се оказа, че Борисов се извинява и плаче само по поръчка”, каза Григор Здравков.

От легията обещаха да предоставят и информация във връзка с това кои политици преди изборите се готвят да бъдат патерица на ГЕРБ. Става въпрос за две малки партии, които съвсем скоро ще станат известни. Очаквайте аудиофайлове на сайта на АЛАРМА, както и още една голяма бомба, свързана с темата за купуване на гласове.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1256556
Постинги: 691
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930