Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 17:01 - Сигнал до Главния Прокурор относно публични твърдения на г-н Цветан Василев
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 1260 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
На Република България

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

за извършено престъпление по смисъла на чл.209 от НПК

ОТ: Григор Вихров Здравков, адрес: гр.София

ОТНОСНО: Данни за извършени престъпления

            УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

            С настоящото Ви уведомявам за известни ми факти и обстоятелства, обосноваващи предположение за извършени престъпления от висши длъжностни лица, както и от други хора, разполагащи с голямо политическо и икономическо влияние в страната.    

Считам, че в случая има достатъчно публично известна информация, от страна на г-н Цветан Василев в интервю на 21.06.2014 г. по национална телевизия, а именно БТВ, която ако се потвърди и докаже с конкретни факти от страна на лицето, което я изказва, навежда на основателни съмнения за извършени престъпления на висши държавни служители, политически лица и други лица, които по различни начини са използвали влиянието си и общественото си положение - престъпления по членове от Глава 8. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ДЕЙНОСТТА НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ, ОБЩЕСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ЛИЦА, ИЗПЪЛНЯВАЩИ ПУБЛИЧНИ ФУНКЦИИ - Раздел I, Раздел II, Раздел IV от НК, както и чл.201, чл.203, чл.213а, чл.282 и чл.283 от НК.

Също така смятам, че при положение, че г-н Василев предостави достатъчно допълнителна информация относно твърденията си, е налице неизпълнение на задължения по чл.209 от НПК, тъй като същите твърдения се отнасят за отминал период от време.

При положение, че думите на г-н Василев не отговарят напълно на истината, считаме, че се касае за клевета по отношение на доброто име на политическо лице и народен представител и съответно престъпление по чл.147 от НК.

ПРИЛОЖЕНИЕ: Изложение на фактите и обстоятелствата.

На 21.06.2014 г. г-н Цветан Василев, собственик на фирма „Бромак” ООД, известен в публичното пространство като банкер и собственик на Корпоративна търговска банка заявява в интервю пред национална телевизия БТВ в предаването „120 минути” (http://btvnews.bg/video/bulgaria/ikonomika/ekskluzivno-tsyaloto-intervyu-s-tsvetan-vasilev-zapisano-dni-predi-ktb-da-poiska-nadzor.html) публикувано под името „ЕКСКЛУЗИВНО: Цялото интервю с Цветан Василев, записано дни, преди КТБ да поиска надзор”, следното:

Въпрос:

Това, казвате сега - през юни 2014 г., но нима вашата банка не го подкрепяше?

Отговор:

И това е най-драматичното. Защото в една съседна тук Германия – BMW подкрепят едната страна – "Фолксваген" подкрепят другата, но никой не се страхува, ако се смени управлението в Германия. Докато в България – страхът е неистов.”

Въпрос:

От какво?”

Отговор:

 „От репресии, от удар срещу бизнеса – особено в условията на криза до голяма степен бизнесът зависи и от държавата. И до толкова, доколкото държавните поръчки се разпределят на едно друго място, дотолкова и бизнесът се притеснява, бизнесът се страхува. Знаете ли колко бизнес в момента просто не смее да излезе и да каже точно какво му се случва в последната година?”

Въпрос:

А какво му се случва? Къде се разпределят тези държавни поръчки?”

Отговор:

Тези държавни поръчки се разпределят основно през каналите на този човек, който в момента обяснява как едва ли не аз съм искал да го убия. Този човек се изживява като властелин на държавата. Няколко негови марионетки говорят от името на държавата. Те разпределят, например, вече всички строителни проекти. И това става публично!”

Също така г-н Василев заявява следното относно членове на независим контролен и регулативен орган:
„…..Регулаторът не е в състояние да въздейства, защото е заплашван.”

Освен гореописаните твърдения, по-нататък в интервюто, г-н Василев заявява, че към септември 2013 г. е разполагал с достатъчно факти за извършване на престъпление, а именно използване на името му за искане на подкупи, назначаване на хора във вероятно държавни учреждения и на постове, разполагащи с изпълнителна фукция, както и за рекет и натиск върху неограничен кръг от хора, вероятно бизнесмени, политици и представители на изпълнителна, съдебна и данъчна администрация:

Отговор:

„Използване на името ми за всякакви лоши практики.”

Въпрос:

„Например?” 

Отговор:

„Например искане на подкупи за участие в търгове и прочие неща. Злоупотребявайки: "Василев ме изпрати", "Василев иска да стане това или онова", "Василев иска да бъде назначен този или онзи на този или онзи пост".”

Специално относно последно описаните твърдения е налице явно и безусловно неизпълнение на задължения по чл.209 от НПК.

Според останалите твърдения на г-н Василев е налице Организирана престъпна група(OПГ), специализирана в рекет, даване и приемане на подкупи, манипулиране на държавни обществени поръчки в полза на конкретни лица от описаното ОПГ, както и злоупотреба със служебно положение и търговия с влияние с цел обогатяване.

УВАЖАЕМИ Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

            С оглед на гореизложеното и упражнявайки правомощията, които имате съгласно Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, Ви моля да считате настоящото като съобщение за извършено престъпление по смисъла на чл.209 от НПК и да предприемете необходимите действия за извършване на предварителна проверка по случая. В случай, че се разкрият данни за извършени престъпления Ви моля да предприемете необходимите действия за образуване на наказателно производство.

24.06.2013 г.                                                 С УВАЖЕНИЕ : .........................
                                                                                                      /Григор Здравков/
                                                                          Председател на Българска Легия Антимафия



Тагове:   ДПС,   БСП,   бТВ,   цветан василев,   ГЕРБ,   КТБ,   пеевски,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1253122
Постинги: 691
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930