Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2013 14:12 - Официално писмо до Министър-Председателя г-н Орешарски
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 3967 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДО Министър – Председателя на Р България
Г-н Пламен Орешарски

Копие до: ДО Министъра на ФинанситеГ-н Петър Чобанов
ПП ”Българска социалистическа партия”

ПП ”Движение за права и свободи”

Уважаеми г-н Орешарски,

Обръщаме се към Вас, защото ни прави впечатление, че в действията на Вашето правителство прозира явно нежелание за каквато и да е промяна в държавата, нежелание да се изправи срещу олигарсите и да се вземат мерки срещу контрабандата и наркотрафика.

След повече от месец, Вие не само не показахте воля за промяна, а даже и не представихте мерки за подобряване на събираемостта и прекратяване на зловредните практики. Бихме желали да обърнем внимание, че плачевната картина с публичните финанси е наследена от некомпетентната политика на предишните двама финансови министри, ширещата се повсеместно контрабанда, митнически и ДДС-измами. Основна вина имат именно приходните агенции в лицето на ръководствата на НАП и Агенция Митници.

Вие заявихте, че ще противодействате на контрабандата, но вместо това Министъра на финансите назначава като временно изпълняващ на Агенция Митници заместника на г-н Танов, който е солидарно отговорен за неработещата агенция и ниската събираемост.  На официалната страница на митниците умишлено не се публикува информацията за приходите от акцизи и задържаните цигари и към днешна дата. Това още един път доказва какъв „професионалист” е г-н Борислав Борисов. За нас институционална стабилност означава да няма политическа чистка, да не бъдат уволнявани експерти и да не бъдат провеждани безсмислени конкурси. Също така означава да не се издигат фигури, доказали своя непрофесионализъм и допринесли за трагичното състояние на митниците и приходната част на бюджета.

Вместо да информира гражданите на България за реалното състояние в митниците, Министъра на финансите ни залъгва с намерения за конкурс, който не може да проведе и чрез това действие отлага вземането на неотложни мерки за неопределено време, както и бяга от личната си отговорност. Министърът на финансите и неговите заместници няма как да гарантират равнопоставен и прозрачен конкурс, защото:

  1. Никой от тях не е експерт в сферата на митниците
  2. Не могат да отговорят на елементарните въпроси от типа:

- Какъв кръг лица ще бъдат допуснати до конкурса и ще бъдат ли разгледани документите на всеки желаещ гражданин?

- Каква процедура въобще ще бъде използвана за оформянето и провеждането на конкурса, при условие, че в Закона за митниците няма предвидена такава процедура?

 - Кои са изпитващите? Какъв ще е състава на комисията за избор на началник?

 - Какви качествени и количествени показатели ще да бъдат зададени? Какви цели ще се смятат за удовлетворителни?

- Какво означава термина „Общественоприемлива фигура”, когато става дума за администрация, макар и висша такава? От кого би следвало да се очаква да се приема тази фигура, при положение, че тематиката е строго специфична?

Единственото, което се постига с това намерение е запазване на статуквото, овладяване на митниците от олигарсите и се подготвя завръщането на компрометирани кадри от последните десет години и е „римейк” на практиките от времето на НДСВ и г-н Милен Велчев. Ние тълкуваме действията на финансовия министър като желание и на Вашето Правителство за овладяване и консумиране на нерегламентирани парични потоци от контрабандни канали и международен трафик на наркотици, захранвали бившите управляващи. Г-н Танов и г-н Борисов са част от хората, които закриха самостоятелността на отделите за борба с наркотрафика.

Вие заявихте, че ще осъществявате и ще осъществите срещи с неправителствени организации по различни теми. Дотук не сме чули нито Вие, нито Министъра на финансите да е провел такива с организации, които работят в сферата на националната сигурност, борбата с контрабандата, наркотрафика, трафика на хора и пране на пари с цел да се локализират проблемните области и да се чуе експертното им мнение.

Затова, ние се чувстваме задлъжени да Ви уведомим, че търпението ни към такъв тип симулации на тема борба с контрабандата, наркотрафика и ДДС-измамите е изчерпано. Правителството няма как да получи подкрепа, нито от нас, нито от международните ни партньори от ЕС и НАТО. Неслучайно и до момента такава подкрепа от тяхна страна е категорично отказана.

Не бъдат ли предприети в най-кратки срокове категорични промени в ръководството на двете приходни агенции, ние се чувстваме задължени да се обърнем към партньорите ни в ЕС и НАТО с конкретни данни и факти като нашата теза ще бъде, че България се управлява от олигарси и мафиотизирани структури. За нас решението е да осигуририте пълен граждански контрол върху дейността на приходните агенции, текущото им състояние и бъдещите им плановете, както и върху назначенията на ръководни постове в същите.

Призоваваме Ви да поискате оставката на целия екип на Министерство на Финансите и да я приемете незабавно, тъй като са некомпетентни да взимат управленски решения в частта фискална политика или с действията си закрилят контрабандисти и ДДС-измамници.

Гр.София

Петър Якимов …………                                                     
Говорител - Българска Легия Антимафия





Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1256495
Постинги: 691
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930