Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2013 10:12 - Митко Каратиста и Пашата - "властта в сянка"
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 2062 Коментари: 0 Гласове:
1



На българина му писна, иска най-сетне някой да отвоюва държавата от мафията

В една правова държава функциите на правоохранителните органи са ясни и категорични. Това е опазване на живота и имуществото на гражданите. В нашата така наречена демокрация, полицията за съжаление се занимава с несвойствени за нея неща, които са следствие на неадекватността на управляващите.

Една случка от последната седмица предизвика много полемики в обществото – това беше ареста на политически активисти, които изразиха публично своя протест чрез боядисване на един паметник. Вкупом различни партии започнаха да се възмущават и да излизат с декларации за политически репресия.

Всичко това щеше да е много вярно, ако беше първият случай в най-новата ни история. Истината е, че е рецидив и то от години. Преди този арест имаше друг арест - през септември 2013 г. Тогава Николай Колев-Босия обяви публично и уведоми писмено г-жа Фандъкова, че ще боядиса паметника на Съветската армия. Беше арестуван.

През 2012 г. пак Босия беше арестуван от предишното „демократично” и „дясно” правителство на ГЕРБ, когато обяви, че ще замеря с домати Парламента в знак на протест.  През 2011 г., аз бях арестуван за издигане на плакат с политическо съдържание „Борисов, Дрога, Избори” на националния стадион и в присъствието на премиера Бойко Борисов. Не стига, че бях арестуван, но и съден за „спортно хулиганство” като ми бе обяснено от полицията, че плаката ми не бил по темата. Каква тема, при положение, че дрогата продължава да минава през България и с парите от тази дрога се купува политическо влияние. Това последното е публична тайна, но на полицията й се дават разпореждания да се занимават с политически активисти.

Стига сте се занимавали с политически арести, уважаеми управляващи. Къде са реализациите Ви на тема контрабанда и наркотрафик? Къде са разбитите престъпни групи, свързани с Пашата? Къде са разследванията срещу Пашата, Каратиста и Котараците? Или това са само думи за предизборна кампания? Прокуратурата твърди, че ГДБОП била „черна дупка”! Шест месеца ли трябваше да управлявате, за да го разбере? Да бяхте попитали неправителствените организации, които са подавали сигнали там – ние щяхме да ви разясним нашия опит. За Митко Каратиста и Пашата има подаден сигнал в предишния парламент през февруари 2013 г. Разследване така и не е направено. Подали сме сигнал и до Станимир Флоров като тогавашен шеф на ГДБОП  срещу Каратиста, Пашата, Борисов и Цветанов. Той също е от края на февруари, но и той явно е покрит. Говорите за офшорките на Борисов и Плевнелиев – добре, всичко трябва да е публично! Да попитаме защо никой не разследва офшорките на Митко Каратиста и  Пашата, а те са от първоизточниците на проблема, защото са скритата власт. Те са „властта в сянка”, създаваща центрове за подслушване на общественици, политици и бизнесмени, центрове за създаване на компромати и рекет. Много бързо забравихте репликата на един приближен до предишната власт: „ 50% мафия, 50% държавен служител!”

Много бързо се забрави как предишната власт амортизира окончателно доверието в институциите и политика като цяло. Забрави се как се фабрикуваха нечистоплътни кампании, компромати и се използваше държавния ресурс за подслушване и натиск върху опозицията. Забрави се как бяха атакувани Станишев и Моника Йосифова и хора близки на вече спрягания за премиер на БСП Орешарски. Голяма част от бизнесмените, водили тогава често разговори с него бяха подложени на данъчни проверки. Налагани са им запори на сметки дори за невнесени за два месеца осигуровки като метод за мачкане на предприемачите, за да се прекъсне подкрепата на бизнеса за кандидат премиера. Забрави се, че към някои от тях е прилаган често използваният прийом – разследването за пране на пари, който е най-удобен, защото престъплението е трудно доказуемо, но дава възможност поне  една година набелязаните предприемачи да се държат под натиск и да продадат бизнеса си.

Вместо да възстановявате доверието в гражданите и да търсите повече легитимност за управление се започна отново добре познатото ни маркиране на дейност. От 24 години, всички, които са в опозиция говорят за операция „Чисти ръце” и вие, управляващи също говорихте преди месеци, но странно защо много бързо забравихте твърденията си и дадохте същите разпореждания на полицията за следене и арести на политически активисти. Или може би крайната цел е била просто да се овладеят каналите за контрабанда.

Не питайте къде са приходите в бюджета, защото България няма митница от години, а и вие нищо не правите, за да има. Странно защо и опозицията в лицето на ГЕРБ си мълчи по тази тема, а единствената критика е на база статистика и числа, които за гражданите не значат нищо!

Нека да попитаме:

1. На кого са контрабандни цигари марки „Корсар” и „Май Уей” минаващи през пристанище Варна?

2. Защо заловеният хероин за 2013 г. е само 158 кг, при положение, че международни експерти от ООН твърдят, че 53% от трафика на хероин за Европа минава през България?

3.Защо митниците за цялата 2013 г. са заловили крупното количество от 4/ЧЕТИРИ/ камиона контрабандни цигари?     

Ние очакваме действия и отговори, а не обещания – искаме законност и справедливост! Искаме държава, в която органите на реда не се занимават с несвойствени дейности, а със залавяне на престъпници и събиране на доказателства, прокуратурата да повдига обвинения и съда да ги осъжда!

И не питайте, когато загубите властта защо гражданите не са гласували за вас. Те не са пионки, които могат вече да се заблудят с високопарни речи. Те искат да видят воля за промяна и отвоюване на държавата от мафията.

Петър Якимов, Легия „Антимафия“





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1238320
Постинги: 680
Коментари: 45
Гласове: 398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031