Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2023 09:46 - МАФИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ
Автор: bgantimafia Категория: Политика   
Прочетен: 4609 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.04.2023 10:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Мафията и корупцията не са само там, където сме свикнали традиционно да ги виждаме и намираме. За съжаление, когато поразровиш тук и там могат да те изненадат на неподозирани места. Това е само като пояснение, а всъщност…..

          На 13 юли 2022 г. изчезна кучето ми Белинда. Тогава още не знаех през какво ще премина и аз, и моите приятели и какво ще ми се наложи да науча и видя. Честно казано и не бях подготвена за него. Видяното в тази действителност беше неподозиран шок и той дойде малко по-късно. За това разказът по-надолу ще шокира и Вас, но Ви уверявам, че е лично преживян и осмислен. Повествованието е от първо лице, а посоката на осмисляне идва от близостта ми и участието в една антикорупционна организация и връзките, които тя поддържа  с другите антикорупционни организации и институциите на тази страна. Дългичко е за четене, но е само една много малка част от истината за тази действителност.

  Участието ми в най-старата антикорупционна организация в България "БЪЛГАРСКА ЛЕГИЯ АНТИМАФИЯ" ми е дало определен начин на мислене и интереси. Аз ще видя и усетя, онова което на друг няма да направи впечатление. Ще схвана връзката и приликата му с други неща, които съм чула, научила, видяла и преживяла между хората на тази организация и работата, с която те се занимават, заедно с другите антикорупционни организации. Всичко това ми е дало способността да усетя миризмата на фалшивия "парфюм" и фактът, че това задължително е свързано с някакъв вид не особено законна дейност. Дало ми е и възможността да се допитам до професионалистите и да получа адекватен отговор.

 Още в първите много тежки дни усетих, че  в средите на зоолюбители и защитници има нещо ( всъщност много неща), които са много объркващи и не в ред. Че това е един съвсем отделен свят с много мъгляви представи за морал и съпричастие е нещото, което не очаквах и ме обърка. Учуди ме и меко казано с много странната ценностна система приета в тези среди. Научих също, че изобщо не е задължително, че хората отглеждащи и обичащи животни винаги са добри. Една част от тях наистина са такива, други обаче използват животните като стъпало в собствените си болни амбиции. За тези амбиции най-често нямат нито ценз, нито покритие. В друга кауза тази интелектуална бедност би проличала много явно, би се набила на очи. Там би бил необходим определен капацитет. За съжаление в кауза, в която е достатъчно само да декларираш на висок глас и непрекъснато любов и грижа към кучета и котки, това не е правило. Правило е да си добър в боливудските сериали И ЕМОЦИОНАЛНОТО ИЗНУДВАНЕ и да им вярваш. Важно е при събирането на пари по лични сметки под път и над път. В такъв случай  може да минеш и без грамотност. Не се цени особено!  Агресията и омразата към всичко, което не е на четири крака си е едно на ръка. Човекът тук не е от особено значение, дори когато е нахапан до смърт от кучета. По подразбиране той е виновен. Не е понесъл с нещо на кучетата.

 Други, не по-умни, но достатъчно комбинативни съумяват дори да печелят от бездомните животни. Невероятно, но факт! И тук идва ред да поговорим за износа на животни, незаконния трафик, кражбите на породисти кучета и котки, които стават стока по пазарите от рода на "Долни Богров" и не само. Негови аналози има из цяла България. Друга част тръгва с животинските транспорти към Западна Европа и естествено на доста по-висока цена от бездомните си събратя. Към днешна дата всеки ден изчезват по най-различни начини ПОНЕ десетина породисти кучета и котки. И това е само, онова което се вижда в социалните мрежи. Голяма част от кражбите изобщо не достигат до там, за да бъдат видяни. Та, за тези транспорти малко по-надолу.

  Когато ми направи впечатление, че около зоосредите усилено се увъртат обекти от тежкия крими контингент и много хора са свързани доста близко с тях реших да попитам професионалистите за този феномен. Отговорите ме изненадаха и научих много интересни факти.

 - Крими контингентът е този, който е свързан с кучешките боеве - организация, намиране на кучета-бойци и техни спаринг-партньори за тренировка, организиране на залаганията и хазартът свързан с тях, логистиката на животните. Това извън зоосредите и взаимовръзките в тях не може да се случи. Там е мястото.

 - Животинските транспорти се използват и при трафика на наркотици. Това не е ново и нашичките "зоолюбители" не са открили топлата вода. Използва се в цял свят при този вид трафик. Миризмите, които излъчват животните и техните отпадни продукти (урина, фекалии) скриват и замаскират напълно миризмата на дрогата и служебното куче не може да я различи и усети. Освен всичко, трафикираните животни излъчват ужаса и объркването от транспорта  и съответните им миризми. Това допълнително влияе директно на психиката на служебното куче. По този начин дрогата скрита в животинските транспорти минава границите като на парад, още повече, че те по традиция си минават така и изобщо не се проверяват от граничните власти. Вината не е само в Агенция "Митници". В цяла Европа си е така. Нас като българи, обаче ни интересува Агенция "Митници", а там положението с корупцията си трагично не от вчера. Ако сме напълно откровени направо си е традиция, която няма оправяне и се влошава с всеки изминал ден.

 -  Разновидност на горния начин е фактът, че кучетата биват използвани и като "гълтачи" на наркотика. За изваждането му естествено никой не си прави особен труд. Важна е дрогата. Животното е само нейната опаковка. Това обяснява многобройните гробове на кучета открити в някои западноевропейски държави. И не само! Винаги съм си задавала въпроса къде и как потъват кучетата след някое истерично рекламирано „спасяване“, след което никой вече не чува нищо за тях. Отговор не намерих.

 - Фактът, че транспортите, които водят трафикираните животни към "светло бъдеще"  и "дом" в чужбина изобщо не се проверяват по границите дава прекрасни възможности не само пред наркотрафика. В едно съвсем реално проучване, което направихме с приятели се оказа, че хора от тези среди са много тясно свързани с трафика на произведения на изкуството. Случаят, на който попаднахме, дори беше свързан с груб фалшификат на произведение на известен бразилски художник. В един животински транспорт, който по традиция не се проверява изобщо по границите може да трафикираш и контрабандираш буквално всичко. Няма как българският криминален контингент да пропусне такава златна възможност. В никакъв случай не са по-големи ливади от своите събратя по света. Това също е една от причините около българските зоосреди да се увърта всякаква тежкокриминална прослойка, част от която дори успешно успява да се маскира на "спасители" и зоолюбители.

 - Вътре в страната в тези процеси се включват и маргиналните групи на гетото, имащи своя собствена организация на работа и действие и свои отделни канали, което не изключва в никакъв случай и "сътрудничество" със събратята им, които не са от гетото. В този случай помага  специфичният и  много силно развит нюх за използване на престъпните ниши. Преди известно време научих от техни собствени източници за наличието на специални чатове в социалните мрежи и чат приложенията, които направляват и организират тази дейност при съвършено логистично и организационно осигуряване. За броени часове откраднатото животно се транспортира до противоположен край на страната и излиза за продан в местните пазари, за които кой знае защо БАБХ, НАП и МВР си затварят очите от години.

 - Защо пазарите за животни са оставени да съществуват спокойно и  без всякакъв контрол е интересен въпрос. Интересен, както на местно, така и на ниво цяла държава. Нито БАБХ, нито НАП, нито МВР, нито службите, които биха видяли там интересни нещица са проявили някакъв интерес. Известно е, че голяма част от откраднатите животни се продават там. Покрай тях и не само животни. Какви бяха пакетченцата, които си разменяха продавачи и клиенти при едно мое посещение на такъв пазар аз не мога да знам.  Вероятно си услужваха със сол за манджата.

Друга голяма част от откраднатите животни заминават за Западна Европа, но това е друга тема. Интересът идва от факта, че доста подозрително е това организирано безхаберие. Ако това не е чадър, здраве му кажи!  Няма как и иначе!

 - И накрая да си поговорим и за привидно благородното търсене на "дом" за безстопанствените животни в чужбина. Принципно в него няма нищо незаконно. Държавата го разрешава. Иначе как ще се справи с популацията на бездомните животни. Защо да не прехвърлиш горещия картоф другиму? Вероятно това е една от причините институциите да си затварят очите за съпътстващите този износ тежки криминални дейности, за които стана въпрос по-горе. За тях говорихме вече. Какво тук значат някое и друго починало от наркотици дете? Да разгледаме въпросът така: от една страна  са българските изпращачи на безстопанствени животни за чужбина. Убедена съм, че  някои от тях си мислят, че правят добро. Не вярвам обаче всички да са наивни. За това говори и репликата на много опитен ветеринарен лекар при подготовката на документите за заминаване на куче към "щастливия дом" - "Най-скъпата евтаназия на света". Всъщност това е едната част от истината. Другата е по-страшна - лаборатории, бизнес с кучешко месо ( колкото и да не Ви се вярва има любители), хора, които получават удоволствие от измъчването на животни, секти, измислени култове. Всичко има по широкия свят и нищо ужасяващо и извратено не му е чуждо и това отваря съответните бизнес ниши. Във всяка една страна от Западна Европа ежегодно от Изток влизат десетки хиляди животни. От къде толкова „осиновители“?  И ако някой започне да Ви убеждава, че го прави от безмерна любов и грижа към животните му напомнете, че цената , която тези „осиновители“ плащат е между 300-500 евро за непородисто животно и 1000-1500 за породисто.  За това изобщо не е чудно че голяма част от „спасителките“ не работят, а се занимават професионално с това. И между другото….Според предаване на ВВС само в Белгия годишно влизат 19 хиляди кучета за „щастливо осиновяване“. САМО В БЕЛГИЯ! По тази логика и темпове цялото население на Европа трябваше отдавна да „осиновило щастливо“ по едно безстопанствено животно от Източна Европа и даже да е повторило. И най-накрая – в страните на Западна Европа, където заминават тези животни евтаназията е узаконена отдавна. СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ ВСЯКО НЕОСИНОВЕНО КУЧЕ СЕ ЕВТАНАЗИРА. На такава съдба отиват тези животни. Естествено след като техните „спасителки“ са си получили съответните суми. ПРОСТО НАЧИН НА ЖИВОТ И СЪЩЕСТВУВАНИЕ!

 -  Събирането на пари по лични сметки е традиция в тези среди. Куцо, кьораво и сакато събира пари по лични сметки и много често безотчетно. След сърцераздирателен пост, пред който всички индийски сериали взети заедно ряпа да ядат, следва "Дай пари!" и номерът на лична банкова сметка. Емоционалното изнудване е доведено до съвършенство. Изключително неясното и неглижирано законодателство засягащо даренията си казва своето. Срамната истина е, че не един и двама в тази страна се издържат от дарения и много добре играят ролята на ходещи касички. Не само в зоосредите! За съжаление, когато видиш как хвърчат  пари събирани понякога и от фейк профили  не може да не си кажеш, че не е луд, който яде баницата, луд е който му я дава. Щом НАП не вижда нищо нередно и наблюдава тази дейност в социалните мрежи със широко затворени очи, какво може да бъде казано? Лудите ще пращат, хитреците и мошениците ще получават и така ще си съществуваме.

 За да се случва всичко изброено до тук е логично допускането, че тази дейност се намира под сигурен чадър на най-високо ниво в държавната администрация. Навсякъде е така и няма как в България да е по-различно. Това обяснява защо, когато преди време един ветеринарен специалист се е опитал да настъпи животинския трафик е бил жестоко шамаросан "отгоре" и му е дадена „препоръка“ да престане да се занимава. Дали отгоре развращават зоолюбителите или посоката на действие и влияние е обратна не е много ясно. Най-вероятно процесът тече двустранно.

 Всяко живо същество се нуждае от подкрепа, защита и грижа. И няма значение, че българското законодателство е приравнило животното към неодушевения предмет.  Трябва да има хора за всичко.  Едни ще се грижат за болни деца и нуждаещи се хора, други за болни и нуждаещи се животни. На природата е необходимо това равновесие. Както в обществото като цяло, така и в човешката душа. Всяко залитане в една или друга посока е извращение на природното равновесие. За съжаление, онази ниша, в която се намират зоосредите е отдавна затлачена и непочиствана. Това създава условия за размножение на всякакви зарази, генетично увредени явления и личности в социален смисъл. Към днешна дата нещата там са по-скоро много вредни, отколкото полезни и създават условия от това място да изпълзяват всякакви извратени обекти пак в социален смисъл. Обекти, които могат да бъдат както реални хора, така и явления и насоки за развитие с изключително опасен и извратен характер. За това шокиращ е фактът, че има политически партии, които използват зоосредите за реклама и предизборна агитация. За една политическа партия невежеството е непростимо. Логично идва въпросът, че ако това не знаят, то какво ли друго пък знаят и могат. И понеже разказът е личен и лично преживян и наблюденията са лични, преживяни и видяни.

  Минала съм през доста каузи. Така е с хората, които не умеят да стоят мирно. Това, което видях обаче в зоосредите и свързаната с тях кауза го няма никъде другаде. Вероятно заради възможностите, които тук има за развитие както на тежките криминални дейности, така и дребното мишкуване и съответните печалби от тях. Всеки според ранга и възможностите си. Точно този факт е проклятието на тази кауза и предпоставката за нейното почти пълно развращаване. За съжаление да бъде разбрано, видяно и осъзнато ТОВА има нужда от интелектуален капацитет и информираност от по-друго ниво. А, то не е лъжица за всяка уста! Лично наблюдение е фактът, че това е един тумор, който заплашва с разсейки целия обществен живот и не подлежи на самолекуване. Имунитетът и здравите сили не са в състояние да се справят сами, макар че желание не липсва. Онова, което се случва ТАМ и процесите, които се развиват и напредват в това "там" изискват спешни мерки и операция за отстраняването. Опасността и нуждата от бързи мерки идва от фактът, че се забелязва много силен импулс за проникване в държавната власт – КАКТО ИЗПЪЛНИТЕЛНА, ТАКА И ЗАКОНОДАТЕЛНА.  И в тази операция задължително трябва да участват ДАНС, служби, законодатели, съдебна власт. Недооценяването на опасностите може да се окаже фатално за една малка държава, в която мафиоти от всякакъв род и ранг се пробват да овладяват пространството. По-точно всички възможни пространства. Ако не е късно вече!

 И понеже често хората незапознати с всичко това може да си помислят , че е незначителна дреболия, нека в заключение си кажем следното: Тъмният свят на нелегалните бизнеси свързани с животни отдавна са се превърнали в по-печеливши и неизмеримо по-малко рискови от трафика на кокаина примерно. Всяка година трафикът на животни генерира между 15 и 160 милиарда евро в сенчестата част на нашето ежедневие в световен мащаб. Този трафик е четвъртия, а в някои години и третия по големина на генерираните печалби след трафиците на наркотици, хора и оръжия. Данните са от сайта на Европейския парламент и разследвания водени от водещи медийни агенции.

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bgantimafia
Категория: Политика
Прочетен: 1260444
Постинги: 695
Коментари: 45
Гласове: 400
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930